AcasăRecenzie carteRecenzie: „Puterea Prezentului” de Eckhart Tolle

Recenzie: „Puterea Prezentului” de Eckhart Tolle

Published on

spot_img

Recenzie: „Puterea Prezentului” de Eckhart Tolle

Eckhart Tolle, un far luminos pe cerul spiritualității contemporane, ne invită într-o călătorie de neuitat prin labirintul conștiinței cu cartea sa „Puterea Prezentului”. Precum un ghid experimentat, el ne conduce prin peisajul interior al minții, dezvăluindu-ne frumusețea și misterul momentului prezent.

Recenzie: „Puterea Prezentului” de Eckhart Tolle
Recenzie: „Puterea Prezentului” de Eckhart Tolle

Trăiește în prezent

Tolle ne transmite o idee profundă și puternică: prezentul este singurul moment real și singurul moment în care putem trăi cu adevărat. El ne îndeamnă să ne eliberăm de îngrijorările legate de trecut sau de temerile legate de viitor și să ne concentrăm pe momentul prezent. „Viața este acum. Nu a fost niciodată alt moment în care să poți trăi. Momentul prezent este singura poartă către realitatea vieții.” – Eckhart Tolle.

Conștientizarea

Autorul încurajează cititorii să devină mai conștienți de gândurile și sentimentele lor, pentru a putea trăi în prezent. El subliniază că prin conștientizare putem începe să ne detașăm de gândurile și emoțiile noastre, permițându-ne să trăim în prezent. „Conștientizarea este cheia. În momentul în care începem să observăm gânditorul, activăm un nivel de conștientizare mai înalt ” – Eckhart Tolle.

Acceptarea

Acceptarea realității așa cum este ea, fără a încerca să o schimbăm, este o temă centrală a cărții. Tolle ne îndeamnă să acceptăm momentul prezent așa cum este, fără a-l judeca sau a încerca să-l schimbăm. „Acceptarea înseamnă: pentru moment, acest lucru este așa cum trebuie să fie, indiferent dacă în cele din urmă va supraviețui sau nu.” – Eckhart Tolle.

Renunțarea la ego

Ego-ul  ne poate împiedica să trăim în prezent și să ne bucurăm de viață. De aceea, trebuie să ne eliberăm de de acesta, pentru a putea trăi în prezent. „Ego-ul își pierde puterea dacă tu nu te identifici cu el.” – Eckhart Tolle.

Puterea tăcerii

Tolle vorbește despre importanța tăcerii și a meditației pentru a ne ajuta să ne conectăm cu prezentul. El subliniază că tăcerea ne poate ajuta să ne eliberăm de gândurile și emoțiile noastre și să ne concentrăm pe momentul prezent. „Tăcerea este atât de profundă încât pare să conțină totul, să nu lipsească nimic.” -Eckhart Tolle.

Suferința este necesară

Suferința este adesea un catalizator pentru schimbare și creștere. Tolle ne îndeamnă să vedem suferința ca pe o oportunitate de a ne trezi la realitatea prezentului.

Adesea înainte să răsară soarele este furtună. „Suferința are un scop nobil: evoluția conștiinței și arderii egoului.” – Eckhart Tolle.

Observarea gândurilor

Prin cultivarea atenției asupra gândurilor noastre, putem începe să ne detașăm de acestea, lăsându-ne să ne scufundăm mai profund în prezent. Gândurile, în esență, nu sunt realitatea în sine, ci doar umbrele acesteia, care pot lua formă și culoare dacă le oferim suficientă energie. Trebuie să fim vigilenți și să conștientizăm ce gânduri alegem să hrănim, pentru a nu ne lăsa răpiți de prezent.

„Observarea gânditorului este o altă modalitate de a spune: ascultă vocea din cap, fii prezent.” – Eckhart Tolle.

Gândurile noastre au puterea de a ne proiecta într-un viitor incert sau de a ne trage înapoi într-un trecut tumultuos. Însă, fiecare din aceste călătorii ne îndepărtează de prezent, singurul loc în care viața se desfășoară cu adevărat.

Conectarea cu natura

Tolle subliniază importanța conectării cu natura și cu lumea din jurul nostru pentru a ne ajuta să trăim în prezent. El ne îndeamnă să ne lăsăm inspirați de frumusețea și armonia naturii. „Natura poate aduce liniște în mintea ta, bucurie în inima ta și o perspectivă asupra lucrurilor.” – Eckhart Tolle.

Iubirea necondiționată

Tolle vorbește despre puterea iubirii necondiționate și despre cum aceasta ne poate ajuta să trăim în prezent. El ne îndeamnă să iubim fără așteptări sau condiții, pentru a experimenta adevărata libertate și fericire. „Iubirea nu este un sentiment, ci o stare de a fi. Starea naturală de a fi, accesibilă dincolo de gândurile noastre.” – Eckhart Tolle.

Înțelegerea realității

Tolle ne îndeamnă să înțelegem că realitatea noastră este creată de gândurile și percepțiile noastre, și că putem schimba realitatea prin schimbarea modului în care gândim și percepem realitatea. „Viața nu este altceva decât o reflecție a stării noastre interioare de conștiință.” – Eckhart Tolle.

 

Concluzia recenziei: „Puterea Prezentului” de Eckhart Tolle este o carte care ne deschide ochii și inima către frumusețea și misterul momentului prezent.

Este precum o busolă care ne îndrumă prin furtuna gândurilor și emoțiilor noastre, către liniștea și pacea interioară. Este o lectură esențială pentru oricine dorește să descopere adevărata libertate și fericire care rezidă în prezent.

Nu ai timp să citești:

 

Dacă ți-a plăcut citește și: 

Recenzie: „Cum gândește omul”

Citește și: https://www.tonisao.ro/7-pasi-pentru-o-viata-mai-buna/

 

Ultimele articole

Departe de abis

Departe de abis Stau singur sub bolta plină de stele, înconjurat de tăcerea nopții limpezi...

Recenzie: „Moromeții” de Marin Preda

Recenzie: „Moromeții” de Marin Preda „Moromeții” de Marin Preda, este mai mult decât un roman,...

Iubirea: O floare ce înflorește în fiecare zi

Iubirea: O floare ce înflorește în fiecare zi Trăim pe repede înainte într-o eră în...

Metamorfoza iubirii: Când realitatea devine un vis

Metamorfoza iubirii: Când realitatea devine un vis Când iubirea își întinde aripile peste zările vieții...

Vezi și ...

Departe de abis

Departe de abis Stau singur sub bolta plină de stele, înconjurat de tăcerea nopții limpezi...

Recenzie: „Moromeții” de Marin Preda

Recenzie: „Moromeții” de Marin Preda „Moromeții” de Marin Preda, este mai mult decât un roman,...

Iubirea: O floare ce înflorește în fiecare zi

Iubirea: O floare ce înflorește în fiecare zi Trăim pe repede înainte într-o eră în...