AcasăPoveştiPovestea iubirii: O călătorie prin infinitul iubirii

Povestea iubirii: O călătorie prin infinitul iubirii

Published on

spot_img

Povestea iubirii: O călătorie prin infinitul iubirii.

„Singura data când suntem toți egali este atunci când iubim”. Antoniu Sîntimbrean

Libertatea nopții: În căutarea fericirii

Povestea iubirii: O călătorie prin infinitul iubiri
Povestea iubirii: O călătorie prin infinitul iubirii

Privind spre cerul înstelat al nopții, ca o pânză bogată țesută din milioane de stele, sufletul îți pare copleșit de o libertate neobișnuită. Te simți purtat pe aripi de încântare și euforie, ca și cum ai fi atins un scop măreț. Și toate acestea se petrec doar privind în sus, la marea de stele ce se revarsă la neființă. Această libertate te înfioară și te fascinează deopotrivă, transformându-se în dependență. Astfel, începi să-ți dorești din ce în ce mai mult să revezi cerul înstelat, iar întreaga zi o petreci așteptând ca noaptea să-și deschidă porțile pentru a vedea splendoarea de stele.

Cu toate acestea, parcă cerul înstelat cu marea lui de lumini nu te poate împlini pe deplin, asta până când realizezi că nu întregul firmament te face fericit, ci o singură stea strălucitoare, mai remarcabilă și mai luminoasă decât oricare alta. Ea devine idealul tău, astfel încât aștepți cu sufletul la gură sosirea nopții, cuprins de emoții ce te readuc cu gândul la prima zi de școală, la sinceritatea copilăriei.

În fiecare seară, când privirea ta întâlnește acea stea prețioasă, simți că fericirea te învăluie, că te simți împlinit și simți că însemni ceva în vastul univers al uitării. Dar în același timp, te cuprinde tristețea când norii palizi se preling pe cer, acoperindu-ți steaua și împiedicându-ți fericirea. Indiferent de cât de înnorat poate fi cerul și de cât de mult norii se vor revărsa, tu aștepți cu nerăbdare, căci știi că răbdarea ta va fi răsplătită, iar intensitatea reîntâlnirii cu steaua ta crește până la infinit.

Steaua căzătoare a destinului: Când universul ne surprinde

Povestea iubirii: O călătorie prin infinitul iubiri
Povestea iubirii: O călătorie prin infinitul iubirii

Totul pare să aibă sens și să fie desăvârșit în această lume lipsită de sens. Dar asta, până când, în timp ce îți cauți steaua fericirii pe cer, observi o stea căzătoare, iar zâmbetul îți înflorește pe buze pentru că te face să te simți norocos. Tu realizezi deja că ești norocos și în tot acest timp continui sa-ți cauți steaua pe cer. Până când brusc, o neliniște își face loc în sufletul tău, nesiguranța începe să te cuprindă, te agiți, devii tot mai neliniștit și nerăbdător să-ți revezi steaua, devenind parcă paranoic și disperat, ca un cerc care se continuă pe sine la nesfârșit.

Apoi, un gând sumbru pătrunde în mintea și în inima ta. Un gând negru care te duce la amintirea stelei căzătoare, moment în care te simți ca o frunză secerată de vântul ciclicității. Puterile te părăsesc numaidecât și în mintea ta rulează obsesiv imaginea acelei stele căzătoare. Lumea ta sigură și plină de sens începe să se clatine, începi să te întrebi, căutând o explicație, de ce trebuie ca ceva atât de minunat să dispară? Te îngrozești, te întrebi de ce, dintr-un infinit de stele, a trebuit să fie tocmai a ta căzătoare. Te întrebi dacă însuși existența ta mai are vreun sens în acest univers al hazardului.

Farmecul Stelelor: Sunt multe stele pe cerul viselor

Silhouette standing on beach watching tranquil sunset generated by AI

Cu toate acestea, nu renunți să-ți cauți steaua în fiecare seară, deși conștientizezi că șansele de a o regăsi sunt infime, iar probabilitatea pare să lucreze împotriva ta. Cu toate acestea, gestul de a nu renunța te face să te simți împlinit și mai încrezător în destin. Astfel, în timp, privești din nou spre cer cu inima deschisă. Apoi realizezi că o anume parte a cerului strălucește mai luminos decât oricare alta și te gândești că acolo este și steaua ta. Îți focalizezi privirea pe acea constelație, iar apoi, fără să-ți dai seama, pe o singură stea.

Nu este steaua ta, dar parcă are un farmec special, poate chiar mai special decât cea anterioară. Te simți vulnerabil și neliniștit când cerul se înnorează, dar extaziat de bucurie când norii se risipesc, lăsându-ți steaua prețioasa să strălucească pe cerul cufundat în noapte. O privești cu reținere și te sperie gândul că s-ar putea să o pierzi, însă cu trecerea timpului, aceste temeri se estompează, iar această nouă stea devine noul tău ideal, oferindu-ți fericire și demonstrând încă o dată că stelele căzătoare aduc noroc.

Călătoria Iubirii: Stelele nu mor niciodată

Nature Majestic Glowing Starfield Illuminated by Milky Way generated by AI

Aceste stele, fie că sunt căzătoare sau nu, reprezintă iubirea noastră, fără de care lumea ar fi ca un cer întunecat și pustiu. Iubiți și permiteți-le celorlalți să vă iubească, pentru că dragostea este cea mai de preț comoară. Aceasta este un dar care are valoare doar dacă este adăpostit în inima noastră, este ceea ce ne face să zâmbim cu inima și uneori să plângem cu mintea. Este ceea ce ne dă sens vieții și ne învăluie cu bucurie și împlinire. Iubirea este un izvor nesecat ce curge din vârful unui munte, care indiferent de obstacolele apărute în calea sa, își găsește mereu drumul spre ocean, spre acel imens ocean al iubirii!

Citește și: https://www.tonisao.ro/in-cautarea-esentei-iubirii/

Cumpără cărțile: https://carturesti.ro/autor/antoniu_sintimbrean

Ultimele articole

O umbră în teatrul vieții

O umbră în teatrul vieții Zilele se scurg lent, precum nisipul fin prin clepsidra timpului,...

Recenzie: „Romanul adolescentului miop” de Mircea Eliade

Recenzie: „Romanul adolescentului miop” de Mircea Eliade „Romanul adolescentului miop”, scris de Mircea Eliade, este...

Cele 7 păcate capitale în era digitală

Cele 7 păcate capitale în era digitală Cele șapte păcate capitale, așa cum sunt cunoscute...

Recenzie: „Maitreyi” de Mircea Eliade

Recenzie: "Maitreyi" de Mircea Eliade "Maitreyi", una dintre cele mai cunoscute și apreciate opere ale...

Vezi și ...

O umbră în teatrul vieții

O umbră în teatrul vieții Zilele se scurg lent, precum nisipul fin prin clepsidra timpului,...

Recenzie: „Romanul adolescentului miop” de Mircea Eliade

Recenzie: „Romanul adolescentului miop” de Mircea Eliade „Romanul adolescentului miop”, scris de Mircea Eliade, este...

Cele 7 păcate capitale în era digitală

Cele 7 păcate capitale în era digitală Cele șapte păcate capitale, așa cum sunt cunoscute...