Promoveaza site-ul

Categorii

Donează

Ajutaţi la menţinerea site-ului.

Articole recente

Arhive

Urmărește-mă:

Etichete

Meta

Comentarii recente

14 august 2018

Imagini pentru fist unityPăşind agale pe asfaltul spălătăcit din Piaţa Victoriei, înconjurat de garduri ca într-un ţarc pentru oi, cu privirea pierdută în jur, observ marea de oameni care se perindă prin jurul meu. Sunt tineri care ţopăie cu ghiozdanele în spate, sunt bătrâni care se sprijină în bastonul lor încovoiat fluturând agale un tricolor, sunt deopotrivă femei şi bărbaţi, de toate vârstele, de toate etniile, frumoşi sau urâţi, care reuşesc să iasă mai mult sau mai puţin în evidenţă, fiecare îmbrăcat după propriul gust, mai la modă, mai învechit, mai colorat sau cu cagulă pe cap, fiecare diferit dar totuşi la fel. Asta mă face să mă gândesc: oare, ce îi leagă laolaltă pe aceşti oameni? Cum am ajuns să avem o diversitate aşa mare care îşi doreşte acelaşi lucru?

Acum dacă stau şi mă gândesc, realizez că: deşi guvernul care ar trebuii să fie în slujba noastră este doar în slujba unor interese personale ale unor baronilor PSD, un guvern profund corupt condus de oameni de cea mai joasă speţă, pus mereu pe furat din buzunarul nostru, al celor care încercăm să trăim corect, nu pot să nu realizez că datorită lor au ajuns aceşti oameni atât de diferiţi să fie împreună, să lupte împreună, să se opună împreună. Unitatea pe care nu am reuşit să o atingem în ultimi 28 de ani ne-a fost adusă de guvern prin bastoane, prin gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, prin hoţie şi mărşăvie, prin sfidare şi dispreţ. Lipsurile şi lipsa de ajutor din partea celora care trebuiau să ne protejeze ne-a făcut să încercăm să ne protejăm singuri, să ne unim pentru a fi mai puternici, să doborâm anumite bariere care ne separau şi să strigăm toţi într-un cor. (Aici mă abţin să amintesc şi cuvintele pe care le rostim).

Morala aceste situaţii este că doar împreună, doar colaborând între noi, şi mă refer aici la o colaborare între toate clasele sociale, intre ranguri şi ierarhi, între etnii şi sexe, doar aşa vom putea „ca degetele unei singure mâini strânse într-un pumn, gata să dea o riposta ferma oricărui adeversar”

Acum este momentul să rămânem uniţi, să ne arătăm intoleranţi la hoţie, la minciună şi înşelătorie, acum este momentul unei schimbări iar această schimbare trebuie să fie una profundă, fără jumătăţi de măsură. De data aceasta nu trebuie să ne mai mulţumim cu puţin (Dl. Iordache, care apropo e preşedintele comisie de justiţie în parlament), de data aceasta trebuie să luăm totul, poţi scăpa de un şarpe doar dacă îi retezi capul.(Vorbesc aici metaforic)

Nu contează câte zile trebuie să ieşim în Piaţa Victoriei sau în alte pieţe din ţară, nu contează că o să fie ploaie sau vânt, contează doar schimbarea. Dacă însă nici de data aceasta nu reuşim, ar trebuii să nu mai dăm vina pe PSD pentru că de data aceasta, am avut schimbarea în mână dar nu am ştiut ce să facem cu ea. Să nu uităm că lucrurile cele mai de preţ se obţin cel mai greu.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018 Toni Sao

Niciun comentariu »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

%d blogeri au apreciat: